DNA analiza potvrdila: Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju Antoniji Bilić

 

Obdukcija i DNA analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađene na području Josipdola u utorak 27. studenog potvrdila je da se radi o nestaloj djevojci Antoniji Bilić (17). Potvrdili su to sinoć vještaci Zavoda za sudsku medicinu na konferenciji za medije u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

Voditelj DNK laboratorija Zavoda za sudsku medicinu Zagreb dr. Milovan Kubat je objasnio kako je 99,9 postotna podudarnost genomskom analizom dobivenog DNK uzorka iz kostiju tražene osobe s nespornim DNK uzorcima članova obitelji Bilić, a koje je Zavod dobio ranije od Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", objavila je Hrvatska informativna novinska agencija.

Predstojnik Zavoda za sudsku medicinu dr. Davor Strinović opisao je i forenzičke rezultate, kojima je prije nedvojbene DNK analize utvrđeno kako nađene kosti pripadaju mlađoj ženskoj osobi crne kose, te da su također pronađene i traperice, koje su također upućene na analizu.

 -Analizom skeleta pokušao se utvrditi i mogući uzrok smrti, no na kostima nisu nađeni tragovi trauma - rekao je dr. Strinović.

Županijski sud u Šibeniku osudio je 19. listopada Dragana Paravinju nepravomoćno na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Antonia Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, a posljednji je put viđena na mostu preko rijeke Čikole.

Nakon njezinog nestanka policija je pokrenula najopsežniju potragu ikad provedenu u RH. 

Povezano:

Nepravomoćna presuda za nestalu Antoniju Bilić

Završena pretraga terena